ЗА НАС

Добре дошли в Интерактивен музей на индустрията Габрово за едно вдъхновяващо приключение с усмивка!
Единственият по рода си на Балканския полуостров, той отразява най-новите тенденции в музейното дело. Неговата елегантна архитектура, модерен дизайн, богато тематично съдържание, съвременни експозиционни технологии и атрактивни аудио-визуални приложения създават автентична и незабравима атмосфера.

Най-новата туристическа атракция в града е открита на 21 март 2014 г. в столицата на хумора и сатирата, за да пресъздава индустриалното наследство на Габрово, предлагайки на посетителите вълнуващо пътешествие през три исторически епохи – индустриализация, социализъм и съвремие.
Тематиният декор и специфичният дух на времето са обогатени с виртуални разказвачи, множество визуални, звукови и светлинни ефекти. Модерна зала за 3D прожекции представя най-красивите и емблематични забележителности в околността, а високо-технологично оборудване привлича минувачите с незабравимо вечерно светлинно шоу, прожектирано на фасадата.

Музеят предлага на своите гости иновативно интерактивно изживяване в област от социално-икономическия живот, традиционно достъпна единствено в антикварната литература и старите архиви. Сега в Габрово ви очаква една нова форма на представяне и възприемане на информацията, която провокира посетителския интерес за поредица от опознавателни открития.

Община Габрово и мотивирният екип от професионалисти, обслужващи музея, ви канят на едно лично пътешествие отвъд конвенционалните музейни експозиции, където имате възможност да създадете своята виртуална разходка съобразно специфичните си предпочитания. Управлявайки сами дигиталните панели на виртуалния декор, вие ще съживите историята само с едно докосване на ръката.

Разположен в сърцето на града, Интерактивен музей на индустрията предлага комуникативна локация и високо качество на съвременно развлечение, бъдейки най-актуалната част от богатия културно-исторически продукт на Габрово. За повече информация посетете ни на visit.gabrovo.bg.