Приключи вторият отчетен период по международен проект „Натисни тук: Архив за Европейската индустрия“

Приключи вторият отчетен период по международен проект „Натисни тук: Архив за Европейската индустрия“ с акроним  (Press Here : a living archive on european industry), финансиран по програма ЕРАЗЪМ +.

В периода 11-13 юли, в град Лoнсестън, Англия се проведе 3 – дневна международна среща на партньорите по проекта. На нея, водещият партньор по проекта, „Casa da Imagem“ и „Интерактивен музей на индустрията“ представиха своите разработени образователни програми за работа с ученици. Посетен бе и „Колеж Лонсестън”, партньор по проекта, който заедно с училище „Антонио Фернандес Де Са” Порто, Португалия и училището за наука и изкуство „Назике Деря Балтали“, Памуккале, Денизли, Турция, са отговорни за представяне и съобразяване на разработените образователни програми, спрямо училищните и последващите изпитания в реалната среда със своите ученици.

Беше организирано и посещение на „Eden Project” (Проект Рай), ботаническа градина в Корнуол, Англия. Комплексът включва две оранжерии, всяка съставена от няколко геодезически купола, в които са събрани растения от цял свят. Общата покрита площ е 22 000 кв.м. Там, освен обиколка, бяха проведени и няколко от разработените образователни програми.

През последния ден от международната среща беше организирана дискусия между всички партньори по проекта относно това, което е изпълнено до момента и което предстои.

Очакваме следващия етап на проекта, през м. Март 2023г., когато в Габрово ще се състои заключителната конференция, на която ще се обсъдят приложените вече от партньорите образователни програми и на база получените резултати те ще бъдат усъвършенствани и финализирани.